BeylikdüzüDünyaGenelGündemKültür-Sanat
Benjamin Button’ın Tuhaf Hikâyesi Kitabı İncelemesi
Değişik bir roman
Benjamin Button’ın Tuhaf Hikâyesi kitabından uyarlanmış bir filme de sahip ama ben daha sadece kitabını okudum ve yorumumu da ona göre yapacağım. Kitap incecik bir oturuşta bitirilecek bir kitap. Hikâye, Mark Twain in “Hayatın en iyi kısmının başta, en kötü kısmının da sonda olması ne yazık.” sözünden esinlenerek yazılmış.
Yaşlı bir beden ve akla sahip olarak doğan bir bebeğin zaman içinde gençleşmesini yani insanın zaman döngüsünün tam tersi yönde işlemesini anlatıyor.
Kitabın konusunu ilk öğrendiğimde aslında bu fikrin güzel olabileceğini düşünmüştüm. Mark Twain’ın da dediği gibi hayatımızın en güzel zamanlarını değerini bilerek yaşamamıza yardım eder diye. Ama kitabı okurken bunun aslında düşündüğüm kadar iyi bir fikir olmadığını anladım. Herkeste döngü aynı işlese bile garip ve doğru olmayacağı fikrine kapıldım. Belki de hayatımızın doğa ve bütün dünya da içinde olmak üzere küçük doğmak serpilip yaşlanmak üzerine kurulu olmasından dolayı.
Hikâyeye geri dönecek olursak ben aslında Benjamin Button’un hayatını harcanmış bir hayat gibi hissettim çünkü içindeki potansiyel ve doğduğu çevrenin fırsatlarını bu biyolojik durumundan ötürü tamamıyla kullanamıyor.
Sonuç olarak kitabı alıp bir yarım saat veya bir saat içinde bitirmenizi ve sonrasında da düşüncelere ve olasılıklara dalmanızı şiddetle tavsiye ederim çünkü bu tür farklı düşünceler gerçekten zihin pratiği yapma açısından ve sadece her şeyden bağımsız düşünmeniz için size çok güzel bir fırsat yaratıyor.