BeylikdüzüGenelGündemTürkiye

Türkiye’nin Yerli Otomobili “TOGG”

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun ilk yola çıkışından bugüne kadar geçen sürede geçen emeğiyle yapılan Türkiye'nin Yerli Otomobili TOGG ile ilgili bilmek isteyecekleriniz Peki dün görücüye çıkan yerli otomobilimiz hakkındaki bilgiler neler? Tasarım Beğenildi mi?  Ne zaman üretime başlanılacak?  Hangi tür araçlar üretilecek? Tasarım özellikleri neler? Yerli otomobil Kaç Lira olacak? gibi soruları Beylikduzu.com olarak sizler için araştırdık.

Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın uzun süredir, Türkiye’nin Yerli bir otomobil markasının olması konusunda ısrarı ve konuya verdiği desteği ile oluşturulan Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu‘nun emeği ile Türkiye dün tanıtımı yapılan Yerli Otomobiline kavuştu.

Henüz Yerli otomobilimize bir markanın belirlenmediği belirtildi. Bundan dolayı tanıtımı yapılan yerli otomobilimizin markası olarak otomobili tasarımını yaan grubun başharfleri olan TOGG yazıldığı görüldü.

Peki dün görücüye çıkan yerli otomobilimiz hakkındaki bilgiler neler? Tasarım Beğenildi mi?  Ne zaman üretime başlanılacak?  Hangi tür araçlar üretilecek? Tasarım özellikleri neler? Yerli otomobil Kaç Lira olacak? gibi soruları Beylikduzu.com olarak sizler için araştrdık.

Yerli otomobilimiz hakkındaki bilgiler neler?

Tanıtımı Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın katılımıyla Yapılan Yerli Otomobilimizin görücüye çıkan iki modeli SUV ve Sedan otomobil oldu. Tamamiyle elektrik kullanarak çalışan motora sahip yerli otomobil TOGG’un üretimi için Bursa’nın Gemlik ilçesinde bir fabrika kurulacak. Fabrikanın yapımıın 2021 yılında tamamlanması ve 2022 yılında da Yerli Otomobilimizin seri üretimine geçileceği belirtildi.

Yerli otomobilimizde, Son yılların otomobil endüstrisinde gözde teknolojisi olan gelişmiş batarya yönetim ve aktif termal yönetim sistemlerinin sağladığı uzun ömürlü batarya kullanılacak. TOGG tamamiyle elektrik ile çalışacak.

TOGG’un 200 beygir güçlük versiyonu ile 7.6 saniye’de, 400 beygir güçlük versiyonu 4.8 saniyede 0 dan100 km/s hızlananabilecek.

Bununla birlikte Yerli otomobilimizde, otomobil endüstrisinin son teknolojisi olarak sürekli olarak merkeze bağlı olacak ve  ayrıca bakım ve parça değişimi gerektiren arıza durumlarında ise sistem, direkt olarak bakım noktasıyla iletişime geçecek.

Yerli otomobil otonom sürüş teknolojisine sahip olacak. Trafik sıkıştığı zaman otomobil kendiliğinden durup kalkabilecek. Sürücünün direksiyonla kontrol etmesine gerek kalmayacak.

Yerli otomobilde Holografik Asistan teknolojisi de bulunuyor. Bu teknolojiyle yol detayları, tümsekler, köprüler sürücünün direkt olarak gözbebeğine ışınlar yoluyla iletilecek. Sürücü yola bakarken aynı zamanda bu uyarıları da görebilecek. Holografik Asistan teknolojisidünyada ilk kez kullanılıyor.

Ayrıca Türkiye’nin Otomobili, 30 dakikanın altında hızlı şarj ile yüzde 80 doluluğa ulaşacak. Doğuştan elektrikli modüler platform ile 300+ ve 500+ kilometre menzil opsiyonlarına sahip olacak Yerli otomobil, merkeze sürekli bağlı olacak ve güncellemeleri uzaktan 4G/5G bağlantısıyla alabilecek.

Gelişmiş batarya yönetim ve aktif termal yönetim sistemlerinin sağladığı uzun ömürlü batarya paketine sahip olan otomobil, 200 beygir güç ile 7,6 saniye, 400 beygir güç ile de 4,8 saniye altında 0-100 km/s hızlanabilecek.

Euro NCAP 5 yıldız seviyesine uyumlu, platforma entegre edilmiş batarya ile yüksek çarpışma dayanımı ve yüzde 30 daha fazla burulma direncine sahip olacak. Araç menziline yüzde 20’ye kadar katkı sağlayan geri kazanımlı frenleme de otomobilin önemli özelliklerinden biri olarak öne çıkıyor.

Tasarım Beğenildi mi? 

Tanıtımı yapılan TOGG yerli otomobilimizin SUV ve Sedan  modelleri’nin tasarımı ve teknik özellikleri tanıtımı seyredenler ve konu hakkında bilgi sahibi olan bir çok kişi tarafından çok beğenildi.

Otomobil konusunda deneyimli kişilerin ortak görüşü seri üretime geçildiğinde, Devlet desteği ile fiyat avantajına da sahip olacak olan Yerli otomobilimizin satış kapasitesinin çok yüksek olduğu, türkiye pazarında kolaylıkla bir numaraya geleceği ve Yurtdışından gelecek talebe göre de Yeni fabrikalar ile yerli otomobil üretimimizin destekleneceği öngörüsünde bulundular.

Ne zaman üretime başlanılacak? 

Yerli otomobilimizin tanıtımında üretim ile planlama bilgiside paylaşıldı.  Paylaşılan üretim planına göre Yerli Otommobili’miz Bursa ilinin Gemlik ilçesinde kurulacak fabrikada üretilecek.  Kendi limanına sahip Gemlik ilçesinde kurulacak fabrika 2021 yılında tamamlanması planlanıyor.

Fabrikanın tamamlanmasından sonra ilk üretimine başlanılacak yerli otomobilimizin 2022 yılında seri üretiminin tamamlanıp satışının başlanılması planlanıyor.

Hangi tür araçlar üretilecek?

2030 yılına kadar ise fikri ve sınai mülkiyet hakları tamamen kendisine ait bir ortak e-platform üzerine 5 farklı model üretecek.

Tasarım özellikleri neler?

Tam elektrikli olarak tasarlanan yerli otomobil’de sade bir o kadar da kullanışlı bir tasarım uygulanmış. Aracın dış tasarımında hava direnci göz önüne alınarak minimum olacak şekilde sade bir tasarım seçilirken iç tasarımda uzk mekiğinin kokpitini andıran son teknoloji ürünler kullanılmış. Türk mühendislerinin uygulamaları ile tamamiyle otomobil endüstrisinin geldiği son teknolojik unsurla ile yerli otomobilimizin sürüş keyfinin maksimuma çıkarıldıı gözleniyor.

Yerli otomobil Kaç Lira olacak?

Yerli otomobilimizin en büyük avantajı fiyatı olacak gibi görünüyor. cumhurbaşkanımızın açıkladığı devlet desteği ile yerli otomobilimizin diğer tüm marka araçlar iile arasında fiyat olarak büyük farklar olacak.

Yerli otomobil için açıklanan devlet destekleri ise şu şekilde:

Karar’ın “Destekler” başlıklı 3. maddesinde bu karar kapsamında desteklenen yatırım projesinin şu desteklerden yararlandırılacağı belirtildi:

1-Gümrük vergisi muafiyeti

2-KDV istisnası

3-KDV iadesi

4-Vergi indirimi (vergi indirim oranı yüzde 100, yatırıma katkı oranı yüzde 100, yatırım katkı tutarının yatırım döneminde kullanılabilecek oranı yüzde 100)

5-Sigorta primi işveren hissesi desteği (azami tutar sınırı olmaksızın 10 yıl)

6- Gelir vergisi stopajı desteği (10 yıl)

7-Nitelikli personel desteği (azami 360 milyon TL)

8- Faiz ve/veya kar payı desteği (gerçekleşen sabit yatırım tutarının yüzde 13’ünü ve ödenen faiz ve/veya kar payının yüzde 80’ini geçmemek kaydıyla, her bir kredinin kullanım tarihinden itibaren 10 yıl)

9- Yatırım yeri tahsisi

10-Alım garantisi

 Son söz olarak Beylikduzu.com  ailesi olarak Türkiye’mizin Yerli Bir Otomobil markası olması gerektiği her zaman vurguladık. Yerli otomobil olarak tanıtımını izlediğimiz araçlarda gelişen son teknolojinin uygulandığı tamamı elektrikli ile çalışan ve çok beğendiğimiz bir tasarımda olmasından dolayı çok mutlu olduk ve gurur duyduk.

 

Etiketler

İlgili Makaleler

Kapalı