Beylikdüzü

Beylikdüzü Hatay Gastronomi Günleri

Beylikdüzü‘nde Hatay‘ın kültürü ve mutfağının tanıtımı yapılacak 10 günlük etkinlik kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Beylikdüzü Belediyesi’nin desteği ile Hatay İş Adamları ve Bürokratları Derneği tarafından Beylikdüzü’nde etkinlik alanında Hatay Tanıtım Günleri organizasyonu başlatıldı. 10 gün boyunca sürecek olan etkinlik kapılarını bugün misafirlerine açtı. Etkinlikte Hatay Mutfağı’na özgü yemekler ve yine Hatay’a özgü baharat ve ürünler tanıtımı yapılıyor. İstanbul‘da memleket özlemi çekenlerin yanı sıra çok farklı kültür ve illerdeki insanlarında etkinliğe katılımı bekleniyor.

UNESCO tarafından 26. Gastronomi Şehri ilan edilen Hatay’ın, kültürel zenginliklerinin sergileneceği lezzet şöleni, 6 Aralık tarihinde Beylikdüzü Cumhuriyet Meydanı Etkinlik Alanı’nda başladı. 16 Aralık tarihine kadar sürecek etkinlikte; Künefe’den Tepsi Kebabı’na, Kağıt Kebabı’ndan Kabak Tatlısı’na kadar birbirinden lezzetli ürünlerle Hatay’ın gastronomi farkındalığı tüm İstanbullulara yansıtılacak. Barış, hoşgörü ve medeniyetler şehri Hatay lezzetlerini vatandaşlar 09:00-23:00 saatleri arasında tanıma ve tatma imkânı bulacak.

Etkinlikte yöresel ürünlerin satıldığı bir stant açan Eylem Mansuroğlu ise ürünlerin ucuz olduğunu ifade ederek, “Derdimiz Hatay’ın lezzetlerini Hatay’ın kalitesini buraya taşımak. Organik ve doğal hepsi kendi ürünlerimiz. Bu Samandağ biberinden yaptığımız bir salça. Zeytinler yine Hatay’ın zeytinyağı ve nar ekşisi. Hatay’a özgü lezzetlerimiz ile biz buradayız İstanbulların ayağına geldik” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Kapalı