BeylikdüzüGenelKültür-Sanat

Faust adlı tiyatro eseri, Beylikdüzü’ndeydi

Sanatın her kolunun buluştuğu Beylikdüzü’nde Dünya Edebiyatı’nın önemli eserleri de hayat buluyor. Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde tiyatro sanatçısı Haydar Zorlu tarafından sahneye konan tek kişilik oyun Faust, performansın yanı sıra, eserin sahibi Goethe’nin de müzikalitesini izleyenlere yoğun bir şekilde hissettirdi.

Sanatçı Haydar Zorlu, hayatta artık öğrenecek hiçbir şeyi kalmadığına inanarak ruhunu şeytana satan Faust’un, şeytanın onu bilgi hastalığından kurtaracağına inanmasıyla gelişen olayları seyirciye büyük bir ustalıkla anlattı. Kendisinin, oyunun içinde olduğunu tam anlamıyla hissettirerek, seyirciyi de onunla birlikte şeytana inandıran Zorlu, sahnenin her köşesini kullanarak, Mephisto’yu canlandırırken üstüne düşen kırmızı ışık ve aksan değişikliği ile karakterin sırasının hiç karıştırılmadan takip edilmesini sağladı.

Gösterilen solo performans karşısında oyunu keyifle izlediklerini kaydeden Beylikdüzü Belediye Başkan Danışmanı ve Kültür Sanat Koordinatörü Erhan Bayladı, sanatçı Haydar Zorlu’ya gece için teşekkür ederek, çiçek takdiminde bulundu.

İlgili Makaleler

Kapalı