Dünya

Rusya’da İzin Uygulaması ile Sokağa Çıkma Kısıtlaması Başladı.

Rusya’nın başkenti Moskova’da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasında “izin uygulaması” başladı.

Moskova ve bölgesinde sokağa çıkma veya çalışanların işlerine gitmesi için verilen izin uygulaması yürürlüğe girdi. İzin belgesi yerine telefon, SMS ve internet aracılığıyla temin edilen “özel kod” sahibi vatandaşlar, sabah saatlerinde uygulamanın kontrolü esnasında sorunla karşılaştı.

Kentteki metro girişlerinde güvenlik güçlerince yapılan kontrollerin uzun sürmesi, metro istasyonlarının girişlerinde sosyal mesafenin ihlal edildiği uzun kuyruklar oluşmasına yol açtı. Öte yandan polisin izin kontrolü yapması uzun araç kuyruklarına da neden oldu. Halk da yaşanan aksaklıklar nedeniyle uygulamaya tepki gösterdi.

‘OTOMATİK KONTROLE GEÇİLMESİ GEREKECEK’
Rus muhalif Aleksey Navalnıy, Twitter’dan yaptığı açıklamada, metroda oluşan uzun kuyrukların yer aldığı fotoğrafları paylaştı. Navalnıy, iktidarın, çalışanlardan kalabalıklar oluşturarak daha çok kişiye virüs bulaştırma planı yaptığını öne sürdü. Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, yaptığı açıklamada, Moskova’nın İçişleri Bakanlığı yöneticisiyle görüştüğünü ve kontrollerin kalabalığa yol açmayacak şekilde düzenlenmesini istediğini aktardı.

İlgili Makaleler

Kapalı