BeylikdüzüGenel

Beylikdüzü’ndeki Okuma Şendiği

Yakuplu İlkokulu 3.sınıf öğrencileri, Beylikdüzü Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Sezen Aksu Parkı’nda Kitap Okuma Şenliği gerçekleştirdi. Beylikdüzü Belediyesi Kültür Müdürlüğü ve ABM Yayınevi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği etkinlikte, Yazar Semra Atasoy çocuklara hikâye ve öykülerin nasıl yazıldığını, kitap okumanın yazı yazmadaki etkilerini anlattı.

Çocukların hayâl gücünü geliştirmede kitap okumanın büyük önemi olduğundan bahseden Atasoy, miniklerin kitap yazarken nelerden etkileniyorsunuz, neyi hayal ediyorsunuz sorularına, “Sizlerden” yanıtını verdi. Atasoy, çocukların günlük hayattaki konuşmalarını, hareketlerini, düşüncelerini büyük bir özenle izleyip, dinlediğini belirtti.

Küçük bir ejderha olan Kokosnuss’un 2012’de Türkiye’de satışlarının başladığını söyleyen ABM Yayınevi Yayın Koordinatörü Çağla Acar, Kokosnuss’un Avrupa’da en çok satan çocuk kitabı olduğunu belirtti. Acar, “Bu şenlikte çocuklara bu kitabı okutmak için seçmemizin sebebi çocukların bilmesi gereken arkadaş canlısı, çevreci, yardımsever olma duygularını içinde barındırması” dedi. Eğlenceli ve komik de olan kitap miniklerin oldukça ilgisini çekti. Yayınevi yetkilileri, 7- 8 – 9 yaşa uygun olan kitabın 2015’te sinema filminin çekileceğini çocuklara müjdeledi.

İlgili Makaleler

Kapalı