Genel

Üniversiteler için Ek Yerleştirme Tercihleri Başladı.

109 bin boş kontenjana ek yerleştirme için yapılacak tercih dönemi başladı.

Üniversitelerde ilk yerleştirmenin ardından boş kalan 109 bin kontenjan için ek yerleştirme başlıyor. Tercihler 25-30 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Adayların 30 tercih hakkı var.

2013 ÖSYS merkezi yerleştirme sonucuna göre üniversitelerde 36 bin lisans, 73 bin önlisans olmak üzere toplam 109 bin kontenjan boş kaldı. Bu boş kontenjanlar için ek yerleştirme kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlandı. Boş kontenjanlar için başvurular 25-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Ön bilgi vermek amacıyla kılavuz yayımladığını hatırlatan ÖSYM, tercihleri yapmadan önce adayların yenilenecek kılavuzdaki bilgileri dikkate almalarını istedi. 2013-ÖSYS Yükseköğretim Programları Ek Yerleştirme Kılavuzu’na göre merkezi yerleştirmede yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boş kalan ve yeni açılan yükseköğretim programlarının kontenjanlarına da yerleştirme yapılacak.

Adayların 30 programı tercih etme hakkı var. Ek yerleştirmeye 2013 ÖSYS merkezi yerleştirme sonucunda bir programa yerleşememiş, tercih yapmamış ve açık öğretimin kontenjansız programlarına yerleşmiş adaylar başvuracak. Kılavuzun dağıtım ve satışı yapılmayacak, ancak ÖSYM’nin sitesinde yer alacak.

TERCİHLER 25-30 EYLÜL ARASI

25 Temmuz’da sonuçlanan ilk yerleştirmelerin ardından üniversitelere 672 bin kişi yerleşti. 36 bin 183’ü lisans ve 73 bin 6’sı önlisans olmak üzere toplam 109 bin 189 kontenjan ise boş kaldı. Boş kalan kontenjanlara bakıldığında puan türlerinde mühendislik puan türü olan MF-4 ilk sırada yer aldı. Mühendislikler içinde jeoloji, çevre ve bilgisayar mühendislikleri en çok boş kalan bölümler olarak dikkat çekti. Adaylar tercihlerini 25-30 Eylül tarihleri arasında internetten ya da ÖSYM başvuru merkezlerinden yapacak.

Etiketler

İlgili Makaleler

Göz Atın

Kapalı
Kapalı