GenelGündem

TTNet Fatura Virüsü Nasıl Temizlenir ?

Son günlerde bir çok kişi TTnet Fatura virüsü olarak adlandırılan virüs ile başı dertte.

TTnet ‘ten geldiği yazan bir mail ile sizin fatura bilgilinizi görüntülemek için http://ttnet-fatura.net gibi bir adrese yönlendiren bir link ile virüsün size bulaşabildiği öğrenildi.

Beylikduzu.com olarak bize gelen uyarıdan sonra bu sabah mail kutumuzda tamda bu şekilde bir mail geldiğine şahit olduk. Ancak TTnet Virüsü taşıyan mailin Gerçek TTnet Fatura Mailinden bariz olarak farkları olduğunu söyleyebiliriz. Size virüs bulaştırmak için gönderilen mailde size ait kişisel hicbir bilgi tyer almazken , Gerçek TTnet fatura mailinde sizin müşteri numaranız ve adınız gibi kişisel bilgileriniz mail ile size gönderiliyor.

ttnet.fatura.virusu

Yani kısaca size gelen TTnet Fatura Bilgilendirmesi, Faturanızı öğrenmek için tıklayın tarzında size ait hiçbir kişisel bilginizi içermeyen mailleri kesinlikle açmadan siliyorsunuz.

Diyelim ki bu yazyı okumadan önce böyle bir hata düşüp TTNet fatura virüsünü bilgisayarınıza bulaştı. Ozaman virüs bulaştığı laptop ve bilgisayarlarda dosya sistemini tamamen kilitleyor ve sizden bu kilidi açamak ve bilgisayarınızı tekrar kullanmanız için para istiyor.

KESİNLİKLE BU ŞEKİLDEKİ TALEPLERDE PARA GÖNDERMEYİN.

Bilgisayarınıza RogueKillerX64_old ve EmsisoftAntiMalwareSetup hemen bir temizlik yapın Sonrasında ise Shadowexplorer yazılımını kurup sürücülerinizi seçin. Sürücülerinizdeki gölge dosyaları görüp geri alabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Göz Atın

Kapalı
Kapalı