GenelGündem

Kredi Kartı Aidatlarınızı Geri Aldınız mı ?

Evet yanlış okumadınız. KrediKartları için bankaların kestiği aidat vb isimli paraları hak sahipleri bankadan geri alabilecek.

4077 sayılı kanununda: “Taraflardan birini tüketicinin oluşturduğu her türlü sözleşmede yer alan haksız şartlar tüketici için bağlayıcı değildir. Eğer bir sözleşme şartı önceden hazırlanmışsa ve özellikle standart sözleşmede yer alması nedeniyle tüketici içeriğine etki edememişse, o sözleşme şartının tüketiciyle müzakere edilmediği kabul edilir. ” ibareleri yer almaktadır. Kısacası matbu sözleşmelerde ( Yani tüketicinin içeriğine müdahale edemediği ve madde değiştiremediği sözleşmeler. Tıpkı bankalarda imzaladığınız kredi sözleşmeleri gibi ) Tüketicinin aleyhine olan maddeler yok hükmündedir.

5411 ve 5464 numaralı bankacılık kanununda kredi dosya masrafı ile ilgili herhangi bir ibare yer almamaktadır dolayısı ile bankaların matbu sözleşmeye yazdığı kredi dosya masrafı maddesi yok hükmündedir.

Ayrıca Yargıtay 13. Dairesi’nin de birçok vatandaşın lehinde (Bankayı mahkum eden ve dosya masrafını vatandaşa iade eden) bir kararı bulunmaktadır.

İlgili Makaleler

Göz Atın

Kapalı
Kapalı